Startpagina
Hoofd Menu
Startpagina
Kalender
BluesMagazine
Video
Links
Contact
Sitemap
Komende Evenementen
Jimmy Bowskill Band (can) E-mail
Jimmy Bowskill Band (can) | Ralph De Jongh
Vrijdag 18 maart

‘Sometimes less words = more understanding: …‘

Het bewijs hiervan is Jimmy Bowskill. Een 19jarige Canadees met een passie voor spelen die de meeste mensen nooit zullen kennen of de kennis allang verloren zijn.

Als de Blues nog een toekomst heeft, is Jimmy Bowskill een geïnnoveerd talent die rauw, emotioneel en met een bekwaam gevoel muziek ten gehore brengt.
Jimmy is direct terug gegaan naar de bron van de Blues en heeft geluisterd naar Robert Johnson en Son House. Hij werkte zich een weg door de oude Delta Blues en uit zijn gevoelens op een moderne manier, maar je kunt nog steeds de 'oude meesters' horen als hij speelt.
Paul Rodgers (zanger van Queen) zegt het volgende:
"Ik speelde met hem vorig op een groot festival in Canada, genaamd 'Nakusp'. Hij heefy een geweldig gevoel voor muziek. Hij doet me zelfs denken aan Paul Kossoff (Free), waar we helaas jaren geleden afscheid van hebben moeten nemen. Jimmy is bijna het evenbeeld van hem."

"De Canadees verbaast als een virtuoos gitarist op dezelfde manier als met zijn volwassen klinkende stem. Hij beheerst Peter Green's 'Rattle Snake Shake', speelt rock en blues, neemt een 'slok' van reggae en bluegrass en toont zijn liefde voor Hendrix in 'Falling'", aldus Stereoplay Magazine.
"Zijn liedjes doen denken aan ZZ Top, een akoestisch nummer geeft een hint van Led Zeppelin. Zijn laatste album is sterk en klassiek in zijn soort", aldus Gitarre & Bass Magazine.


Ralph De Jongh is de support voor deze show:

Ralph de Jongh & Crazy Hearts is de nieuw opgerichte formatie rondom de charismatische zanger Ralph de Jongh. Samen met zijn band Crazy Hearts brengt hij een verfrissende mix van pop, rock en rootsy americana. De naam Crazy Hearts verwijst naar een aantal artiesten, zoals Johnny Cash en Hank Williams die zichzelf als de hoeders van de echte Country muziek beschouwden. Zij keerden zich af van de gladde en poppy country die toen zijn opmars maakte. Ralph de Jongh & Crazy Hearts laten met dezelfde instelling zien en vooral horen dat het weer tijd is voor authenticiteit in de hedendaagse popmuziek. Geen bedachte muziek, maar muziek recht uit het hart. Rauw, energiek, eerlijk en eigenzinnig.

Met producer Huub Reinders (Blof) is er een album vol oprechte songs opgenomen.  Ralph de Jongh & Crazy Hearts hebben verder Chrysalis Music, 3S Music en IMS aangetrokken resp. als publisher, management agency en boeker. Het album komt medio maart 2011 uit via het welbekende label [PIAS] Nederland die als laatste kan worden toegevoegd aan dit rijtje namen. Samen vormen zij een strategische alliantie waarbij ieder zijn expertise inbrengt om ervoor te zorgen dat dit project een groot succes wordt.

 

Dot schreef Harry Muskee over Ralph:

"HARRY MUSKEE...

...ontmoette Ralph in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief, die gaatMuskee
als volgt:

"Ik stond in de gelagkamer van café "De Amer" een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma's, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blues zangers die ik in de Delta had gehoord. Ik verwachtte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen.

Dat was mijn eerste ontmoeting met Ralph de Jong"

(Bron: Ralphdejongh.com)

Url: http://www.iduna.nu/#jimmy-bowskill


VR 18 MAA | BLUES ROCK
OPEN 20:00 | €7,50 VVK / €10,00 DEUR

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten

tel. 0512 - 522650
fax 0512 - 516544
 
< Vorige   Volgende >

© https://www.blueskalender.nl - Designed by CreateWeb