Startpagina
Hoofd Menu
Startpagina
Kalender
BluesMagazine
Video
Links
Contact
Sitemap
Komende Evenementen
DELIRIUM BLUES FESTIVAL 2014 E-mail
Delirium Blues heeft na een tijd van leven in onzekerheid dan toch zijn huiswerk klaar !
Hier een overzicht van de bands die op Zaterdag 19 April '14 hun opwachting zullen maken v.h. podium DELIRIUM BLUES FESTIVAL. Mudcats Blues Trio 00.15u … Chris Wragg, gitarist bij Mudcats Blues Trio, is niet zomaar de eerste de beste gitarist!.Chris heeft de wereld rond getoerd, ter ondersteuning van de grote Buddy Guy en T Model Ford om maar enkele artiesten op te sommen Maar Chris wilde meer, veel meer! En kwam in ‘11samen met twee ritmesecties Jon Reed (bas) en Matthew Doxey (drums), veel woorden willen ze niet kwijt want ze staan te popelen om op te treden! Of zoals Chris zegt ..  We brengen vurige blues met benadering tot rock & roll met een injectie van onze eigen groove. “See the guys from the British stage. Watch out in forthcoming future to talented Blues in Britain, and check out the band close to stage!”

NEAL BLACK & The Healers 22.50u – 23.50u De Amerikanen ontvoerden hun slaven vanuit Afrika naar de katoenplantages. Aldaar zwoegden ze, waarbij gezang het werk wat verlichtte! Na verloop van tijd werd daar de blues uit geboren. Precies die authentieke blues wil Neil Black vandaag alle eer aandoen! Neil klinkt als blanke vocalist/ slide-gitarist uiterst zwart en beroert de zes snaren sinds zijn zevende levensjaar. Hij studeerde in zijn late tienerjaren bij jazzgitaristen Herb Ellis en Barney Kessel maar zijn liefde voor boogie en rock was groter dan die voor de voorziene jazzcarrière. Pas toen Johnny Copeland hem in ‘92 uitnodigde voor enkele opnamen in New York, sloeg de vonk pas echt over. Met de stem tussen die van Tom Waits & Houwling Wolf richtte Neil er zijn Healers op en werd al snel een vertrouwd gezicht in het bluescircuit van de us. En die Healers zijn zeker niet van de minste .. KRIS JEFFERSON / Bass ( from New York ) Ex – Bassist for Hiram Bullock , Popa Chubby , MIKE LATTRELL / Piano & Organ ( from New York ) Ex – Pianist for Popa Chubby , Hubert Sumlin , Debbie Davies & DAVID BOWLER / Drums (from New York) Ex - Drummer for Willie Dixon.

Speciaal voor de gelegenheid wilde Neal persoonlijk bas-virtuoos Kris Jefferson aan zijn zijde op het Delirium Blues festival! Kris Jefferson werd geboren in Brooklyn, en groeide op in Jamaica (Queens), waar veel muzikanten gewoond hebben. Hij begon met drummen op de leeftijd van 12, via drums leerde hij de gitaar kenen om dan uiteindelijk over te schakelen naar zijn grote liefde de basgitaar. Maar dit was grotendeels te wijten aan Stanley Clark & Jaco Pastorious die het goudhandje ontdekten!
In de vroege jaren 80 introduceerde hij bij Manoel Monteiro en Ron DeFrancesco, waar hij Braziliaanse ritmes leerde, die zijn concept van zijn typische ‘groovy basslines’ geluid allen maar verbetereden. En al gauw werd Kris een veel gevraagde (bass) gastmuzikant ! Kris is een muzikant die vele stijlen op de muziekscène aan kan, en opnamen deed met vele musici in een grootheden uit de muziekwereld!  En deelde het podium met Olu Dara, Hiram Bullock, Popa Chubby, Aaron Comess, Phil Magallanes , Eros Ramazotti, Apollo 440, Eric Schenkman, Delmar Brown, Michael Zentner, KeithCarlock, Alex Foster, Jerry Gonzalez, Miguel Kertsman, Ric Molina, William Galison, Dave Matos, Louis Klein, Nils Wogram, Bill Simm,  Lou Marini, Winston Grennan, Arnie Lawrence, Stuttering John en vele anderen.
 
The ROBIN BIBI Band 21.20u – 22. 20u Robin Bibi Band is een Dynamische R&B band uit de uk met een stevige live reputatie. Het nieuwe dubbel live album "Switch On The Live" is al het zevende album van deze doorwinterde artiest. Bibi in één hokje klasseren kan je niet. Hij is een op en top bluesman, maar ook rock, funk, jazz, soul, motown, funk en zelfs reggae vind je terug in de muziek van deze duizendpoot. Maar steeds vol overgave en met de juiste spirit. De opwindende set van Robin mikt zowel op hart als op de voeten van het publiek en pleegt sommige concertgangers al eens flink uit te putten. Reden genoeg om deze Londener op onze affiche te plaatsen. Een referte? Wel, Bibi maakt graag een zijsprongetje naar Stevie Ray Vaughan en stond niet voor niets als enige buitenlandse artiest op het reünie fest. van S.R. V. te Atlanta (US)
Ryan Lamb & Little Village 20.00 – 20.50u Je hebt zo van die artiesten die maar al te graag in de voetsporen van hun daddy willen springen, Wel uitzondering op de regel is Ryan Lamb als zoon van Paul Lamb is hij een bijzonder getalenteerd gitarist en is vaste gitaarplayer bij Paul Lamb and the kingsnakes maar daarbuiten heeft hij ook zijn eigen band, en die wil hij bijzonder graag komen voorstelen op het Delirium Blues Festival. Ryan is bezeten op de West Side guitar style, en de Chicago blues sound van de late jaren 50. Zeg maar Otis Rush, Buddy Guy & Freddie King is hem op het lijf geschreven.

Black Cat Joe & Miss Corina  18.30u – 19.30u We zijn bijzonder fier dit extravagante duo aan u voor te stelen . Black Cat Joe zingt, speelt gitaar en drums en heeft de looks van een ruwe Hillbilly pig farmer met een hart op z’n plaats . Sinds een paar jaar heeft hij een charmante sidekick, Miss Corina. Zij begeleidt Joe op een niet alledaags basinstrument, namelijk de washtub bass. Zelf de stijfste hark onder ons zal moeite hebben om stil te staan als ze eenmaal Hillbilly Rock, Rock-a-Billy, Juke Joint Boogie en Country Blues op ons loslaten!

Richard “Bottleneck” Townend 17.10u – 18.00u Grootmeester van de dobro (slide) gitaar Richard Townend is een begrip in de uk. Als gitarist van The Mighty Boss Cats heeft hij nu zijn eigen project. Als slide-gitarist weet hij als geen ander de delta blues naar het publiek toe te brengen recht uit z’n hart, met uitstapjes naar swamp en jazz! Wie er aan twijfelt moet zeker z'n laatste 'Riviera Rose' cd beluisteren met eigen nummers etaleert hij z'n gitaartechniek en z'n talent op eigentijdse bluessongs op elektriek dobro-resonator of akoestisch gitaar.Richard is niet voor niets  Winner of the British Acoustic Blues Guitar Award 2012 & 2013.
Dirty Harry & His Smelly Harper 16.15u – 16.55u Wulpen ‘Bachten de Kupe’ De polders de IJzer is de hometown van het jonge blues duo Dirty Harry & His Smelly Harper (beide net de kaap van 20 gepasseerd). Als artiesten één van de weinige West-Vlaamse die hun kregen op de jongste editie van Humo’s Rally, net als Westtalent. Luisterend naar Jimi Hendrix, BB King, Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan en Seasick Steve ontwikkelen de jongelui langzaamaan een eigen smoel. Gewapend met gitaar, basdrum en mondharmonica neemt het duo je mee voor een potje dirty en smelly blues van bij ons. Nog dit! Ooit deden Dirty Harry en de zijne het voorprogramma van Bjørn Berge, waar Bjørn zelf met open ogen stond van te kijken!

                                                                                                o.c. De Schouw : 16 h.

tickets. vvk 20€ add 25€ - tel: 0477/61 83 88 – Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  
 
< Vorige   Volgende >

© https://www.blueskalender.nl - Designed by CreateWeb