Startpagina arrow BluesMagazine
Hoofd Menu
Startpagina
Kalender
BluesMagazine
Video
Links
Contact
Sitemap
Komende Evenementen
Blues Magazine
all about blues music and more !

Blues Magazine
 • Hookrock Diepenbeek 2019 | Met o.a. Sugar Ray & The Bluetones ft. Charlie Batie & Duke Robillard, Zac Harmon ft. Texas Slim en Malford Milligan & The Southern Aces

  16e Hookrock Blues & Roots Festival - 5 & 6 juli 2019 in het O.C. Rooierheide, Rooierheidestraat 100 te 3590 Diepenbeek.

  Powered by Blues Magazine - Your Daily Source Of Blues Music! • Recensie: Kai Strauss & The Electric Blues All Stars ? Live In Concert

  Deze maand verscheen 'Live In Concert', het nieuwe album van Kai Strauss & The Electric Blues All Stars. Een dubbelalbum. Liefhebbers van Chicago blues kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen en ruim anderhalf uur genieten van een uitstekende band.

  Powered by Blues Magazine - Your Daily Source Of Blues Music! • Recensie: Marianne Faithfull ? Dangerous Acquaintances

  Voor een albumcover als deze lijkt de lp wel uitgevonden. De zwoele blik van Marianne Faithfull komt op groot formaat beter tot zijn recht dan op het postzegelformaat van een cd. Deze nieuwe uitvoering op vinyl is een heruitgave van het oorspronkelijke album uit 1981, het werd toen onthaald op negatieve recensies. De liedjes op dit album zijn gedrenkt in lagen synthesizers en drumcomputers. De stemming ervan is er een van mineur, het tempo hierbij slepend en traag. Een wat onbekender werk dat vraagt om herontdekking. Juist deze vinyl heruitgave maakt het makkelijker voor de luisteraar om zich te verplaatsen in de duistere sferen van toen. In die jaren van postpunk blijkt Faithfull plots een artiest die haar innerlijke "Goth" vond.

  Powered by Blues Magazine - Your Daily Source Of Blues Music! • Recensie: Quaker City Night Hawks ? QCNH

  Op de vierde studioplaat, simpelweg getiteld 'QCNH', laat de uit Fort Worth, Texas afkomstige band Quaker City Night Hawks oude tijden herleven, maar wel met een eigentijdse signatuur. Op het album hoor je jaren zeventig Southern rock gemixt met Californische jaren zestig hippie pop, psychedelische seventies rock, Americana, soul en zelfs een vleugje funk. Hiermee is 'QCNH' een zeer weldoordachte, gevarieerde en dynamische plaat die werkelijk barst van de muzikaliteit en authenticiteit. Het is er eentje om door een ringetje te halen.

  Powered by Blues Magazine - Your Daily Source Of Blues Music! • Recensie: In These Murky Waters ? In These Murky Waters

  We verlaten de blues(rock) en Americana klanken even om uit te komen bij het zeer bijzondere geluid van het Zweedse duo In These Murky Waters uit Stockholm. Dit duo, dat bestaat uit Mattias Olsson op een hele batterij oude keyboards en zangeres Ewik Rodell heeft namelijk een geluid, dat best wel moeilijk te omschrijven is. Een zeer apart album van een Zweeds duo, dat een zeer eigen(aardig) geluid heeft.

  Powered by Blues Magazine - Your Daily Source Of Blues Music!
© https://www.blueskalender.nl - Designed by CreateWeb